Broj: 01-1/49/07

Poreč 25. srpnja 2007. godine

                                                                        REPUBLIKA HRVATSKA

                                                                        SABORU  RH.

                                                                        VLADI  RH.

            Poštovani !       

            Na skupu  Hrvatskog Svjetskog Sabora održanom dana 19. srpnja 2007. godine u Zagrebu, tijekom rasprave o programu i smjernicama HSSD-a predloženo je da se (barem) dio programa kojega cijenimo nacionalno važnim, uputi Saboru I Vladi Republike Hrvatske s prijedlogom da se isti ugrade u  strategiju razvoja Republike Hrvatske.

          Nacionalni interesi Hrvatskog Naroda i Države Hrvatske  iziskuju objedinjavanje svih potencijala sposobnih da ojačaju državu iznutra te njeni međunarodni položaj u zajednici slobodnih naroda. Te Vas molimo  da u strategiju razvoja Hrvatske te u u programe Vlade I Sabora ugradite barem dio programa HRVATSKOG SVJETSKOG SABOAR.

1. Objedinjenje pripadnika Hrvatskog Naroda koji žive u Hrvatskoj i diljem svijeta.

2. Financijsku neovisnost Države Hrvatske.

3. Energetska neovisnost Države  Hrvatske .

4. Zaštita prirodnih resursa Države Hrvatske ,kako bi se dugoročno     sačuvaju Hrvatske prirodne ljepote  od devastacije te dio po dio     jednog dana cijela  Hrvatsku proglasiti ekološkim zaštićenim             područjem.

5. Demografska obnova Hrvatskog Naroda      

                                                            - 2 -

   Zahtjevamo  da se jasno odrede vrijednosti koje će se štititi. Pri tome, prvenstveno mislimo na sprječavanje rasprodaje prirodnih resursa (otoka, izvora vode, šuma i dr.nego da se daju na koncesiju) budući da se radi o suštinskoj vrijednosti,  koju smo naslijedili od naših očeva i djedova, moramo ostaviti našoj djeci i generacijama Hrvata koji dolaze.

          Cilj Hrvatskog Svjetskog Saboar je pravna, demokratska, savremena, suverena i neovisna Država Hrvatska. Hrvatska koja će biti država svih  Hrvatica I Hrvata (a Hrvati su svi koji imaju hrvatsku potovnicu ili osbnu kartu bez obzira na njihovu vjeroispovjed)

Hrvatsko bogastav treba da sluze Hrvatima jer je to njihova nacionlna bogastva  i bogastvu cajoling  svijeta, ukoliko je to u interesu Hrvatskog Naroda.

Molimo Vas da navedeni prijedlog prihvatite, Unaprijed hvala !

                                                                                    Predsjednik:

                                                                                    Niko Šoljak prof. ing.